Mierea de albine este produsa din nectarul din plante si contine zaharoza si cantitati mici de amidon. Albinele secreta zaharaza si amilaza care hidrolizeaza zaharul si amidonul in glucoza si fructoza. Astfel creste dulceata produsului.
Fructoza libera reprezinta aproximativ 40% din glucidele mierii mature. Gradul de cristalizare influenteaza dulceata mierii. Ea este bogata in calorii pentru ca monozaharidele se grupeaza mai strans decat dizaharidele.
O lingura de miere are 64kcal, in timp ce o cantitate egala de zahar are doar 46kcal. Mai contine si vitamine, minerale, flavonoide. Poate contine spori de Clostridium botulinum, dar concentratia mare de glucide nu permite germinarea lor si anuleaza riscul de a dezvolta botulism. Cu toate acestea, consumul de miere la prematuri si sugari nu se recomanda din cauza capacitatii reduse de aparare care poate conduce la proliferarea sporilor
Mierea de albine continut calorii
Produse zaharoase
Datele prezentate se refera la 100g Mierea de albine
Calorii: | 335,00 |
Lipide: | - |
Proteine: | 0,40 |
Glucide: | 81,30 |
Apa: | 18,00 |
Colesterol: | - |
Celuloza: | - |
|
|
continut Vitamine (mg) |
Vitamina A: | - |
Vitamina B1: | - |
Vitamina B2: | - |
Vitamina PP: | - |
Vitamina C: | 3,50 |
|
continut Minerale (mg) |
Sodiu (Na): | 5,00 |
Potasiu (K): | 10,00 |
Calciu (Ca): | 6,00 |
Magneziu (Mg): | 6,00 |
Fier (Fe): | 0,60 |
Cupru (Cu): | 16,00 |
Fosfor (P): | 33,00 |
Sulf (S): | 5,00 |
Clor (Cl): | - |
|
Legaturi:
Referinte:
Versiune: 2 Data modificare: 2010-06-18 23:11:23
|