RSS twitter facebook
dietopedia

Fructoza

Fructoza (sau levuloza sau zaharul de fructe) este cea mai dulce dintre monozaharide. Se gaseste in stare libera in miere (40%), in fructele coapte (intre 1 si 7%) si in unele legume. Pe masura ce fructele se coc, enzimele cliveaza zaharoza in glucoza si fructoza rezultand un gust mai dulce. (3)

Fructoza nu stimuleaza secretia de insulina, insa atunci cand este monozaharidul preponderent in cadrul alimentatiei, sau cand aportul de glucoza este foarte scazut, metabolismul fructozei este modificat inspre producerea de glucoza





Legaturi:
Referinte:

Versiune: 6 Data modificare: 2010-05-28 21:26:22
Ultimii termeni modificati
Vitamina B1 2010-10-20 15:00:29
Vitamina B2 2010-10-20 14:58:52
Vitamina A 2010-09-06 14:52:41
Bananele ingrasa 2010-08-28 08:49:59
Icre de Manciuria 2010-08-01 07:12:08
Icre negre 2010-08-01 07:11:45
Icre stiuca 2010-08-01 07:09:41
Icre crap 2010-08-01 07:09:33
Crap in sos tomat 2010-08-01 07:09:03
Stravrizi in ulei 2010-08-01 07:08:54
Termeni utilizare

Contact: contact@dietopedia.ro